Tandatangan buku pelawat

Blogger @tok bz......

Sedar tak sedar lama blog @tok tak update..kenapa? takde aktiviti ke?...itu laa nak cerita nak bagitau blogger @tok sibuk sikit sejak kebelakangani..duk masuk keluar hutan jer..tak sempat ngadap PC..sebab tu laa tak update..
duk masuk keluar hutan tu bukan gi berkayuh, tapi keperluan tugas membuat lawatan tapak untuk salah satu projek terbesar di semenanjung Malaysia tahun ni..Projek ini digelar 'Central Spine Road' iaitu Jalan Baru dari Kelantan ke Pahang yang dibahagi kepada 6 pakej iaitu:-
Pakej 1 - Kuala Krai ke Gua Musang
Pakej 2 - Gua Musang ke Chegar Perah
Pakej 3 - Chegar Perah ke Kg. Relong
Pakej 4 - Kg. Relong ke Raub (melalui Kuala Atok)
Pakej 5 - Raub ke Bentong
Pakej 6 - Bentong ke Simpang Pelangai
dan yang penting projek jalan baru tanpa TOL!!

kepada untuk warga Kuala Atok..kampung kita lepas ni akan ditarah sikit oleh lebuhraya ini,
gambar di atas ketika lawatan tapak bersama wakil JKR Malaysia, Caw. Jalan bersama pihak consultant..tengah site metting di tepi jalan Kuala Atok

ni jalan masuk ke Kuala Atok..depan rumah wan De..

deretan konvoi orang JKR HQ

rumah wan De, betul-betul atas jalan baru..

kedai tok juga bakal hilang selepas ni..simpang kuala atok-jalan temalir akan berubah wajah menjadi Interchange Lebuhraya..takpe nanti kedai tok boleh jadi RnR..siap ada wifi..

walaupun tak sempat nak berkayuh sebab Sabtu/Ahad pun kena kerja..blogger sempat juga marking trek untuk kita berkayuh guna GPS..kawasan hutan sebelah Simpang Pelangai banyak juga 'single trek' yang menarik..sungai2 pun cantik untuk diterjah..nantikan berita selanjutnya..

Stiker ATOK.MTB

Stiker ATOK.MTB

Moh kita blajor cakap Pahang...

Moh kita blajor cakap Pahang...
Ikan Patin masak tempoyak...